TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 04. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Martina M.

Původní Sebekoučink

16 %
0 kg 8 kg

Již zhubnuto: 1.3 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 6086
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133364.42 km
Kolo: 66193.40 km
Cvičení: 5538 h 1 min

Přátelé

Martina M.

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pomalý hrnec, neboli PH

10. 05. 2013

Kdo zná pomalý hrnec, jistě mi dá za pravdu, že je to báječná věc. Dají se v něm vykouzlit bez mrknutí oka takové dobroty, že až zrak přechází... třeba takové vepřové kolínko na černém pivě :)

Ne, nebojte, básnění o vepřovém kolenu nebude, i když jsem ho už v pomalém hrnci dělala a všichni strávníci si moc pochutnali.

Chci mluvit o pomalém hrnci, jako o nástroji pro zdravé vaření. Vše se do něj vloží a on si pomalí tak dlouho jak mu rozkážete, nemusíte používat tuk a to žádný. Používáte jen minimum vody a tak se vlastně jídlo dělá v páře, která se v něm utvoří. 

Fajn je právě to, že do něj můžete dát celý hlavní chod najednou a tak vlastně ani nešpiníte nádobí, ale to je jen malé plus k tomu co pro vás tahle kuchyňská pomůcka připraví.

Máte stejné zkušenosti a nemůžete si ho vynachválit? Podělte se! Budu ráda ze každý příspěvek, protože ve vaření v tomto technickém zázraku jsem vlastně novicka (mám jej necelý rok).
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 05. 2013 10:18
Šárko 1958 určitě je to dobrá investice a nebudete litovat !
11. 05. 2013 14:36
Teď jsem pročetla všechno o pomalém hrnci,co jsem na netu našla.Přijde mi to suprové - i recenze jsou vesměs pozitivní. Už vím,co si budu přát jako první dárek...k svátku? Mohla by se rodina složit :-)
11. 05. 2013 13:41
Také zvažuji pořízení pomalého hrnce, ale zatím využívám hodně vaření v parním hrnci většinou vařím sama pro sebe a takové rybí filé s bramborem ,bylinkami a mraž.zeleninou je hotové za 15min pak stačí dochutit kořením ,solí případně kouskem másla a je navařeno.
11. 05. 2013 13:15
Ano přesně jak píše Barunka45, jídlo je úžasné, živiny se neztrácejí, používá se minimum vody, minimum soli a žádný tuk a přesto maso udělané v pomalém hrnci se rozpadá na jazyku ať je to kuřecí, vepřové, hovězí nebo ryba, maso je nadýchané a není vymáchané a už vůbec ne oschlé.
11. 05. 2013 08:43
Pamalý hrnec znám bez něj už bych nemohla být :-) ušetří spoustu času a jídla z něho jsou velice chutná .Mňam .
11. 05. 2013 07:48
11.5.2013
Rada se poučím o něčem novém.
11. 05. 2013 07:14
Zní to zajímavě - viděla jsem,jak v tomvařili v televizním VIP prostřeno a strávníci byli z pokrmu nadšení :-) ale nemám vyzkoušeno
11. 05. 2013 06:38
Neznám tento hrnec, ale přeci čím dýl jídlo vaříte, tím víc se ztrácejí vitamíny,ne ??Nejsem zastáncem pomalého vaření, ráda mám , když je vše brzo hotové a já můžu jít ven.
11. 05. 2013 06:15
Dcery kamarádka ho má a je s ním moc spokojená. Mám to stejné jako bonka, u mne vyhrává (již 40 let) obyčejný" papiňák." Zvažovala jsem parní hrnec, jen mám obavu, že to bude další krám do bytu :-)))
11. 05. 2013 00:17
Tak tohle neznám. Po špatných zkušenostech se bojím i nechat zapnutou pračku a jít pryč. Ale jistě je to šikovné vaření!
10. 05. 2013 22:14
Taky jsem opatrná, někdo ho nechá zapnutý, jde do práce a přijde když je hotovo, já ne několikrát jsem ho zapla v noci a ráno bylo vařeno, probudí tě nádherná vůně...
10. 05. 2013 21:37
Pomalý hrnec nemám, vím, že se hlídat nemusí, ale já bych stejně byla nervózní - zapnout ho a jít na zahradu...mojí pravou i levou rukou je tlakový hrnec a pánve, kde se dá jídlo připravovat s minimem tuku.
10. 05. 2013 21:27
Toto píše přímo výrobce: Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet. Přímo ideální jsou pro všechny, kteří chtějí hubnout a přitom se příliš neomezovat v jídle. Největší výhodou vaření v Elektrickém Pomalém hrnci je úspora času při vaření a nízká spotřeba elektrické energie.

10. 05. 2013 21:25
Je to elektrický hrnec, který má uvnitř keramickou nádobu, zapne se a jídlo se dělá pomaličku a přitom je nenáročný na energii
10. 05. 2013 21:18
Neznám tento vynález, ráda se poučím.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři